یکی از مشکلاتی که برای بسیاری از افراد به وجود میآید خارش است، خارش در مچ پا اغلب نشانهای از یک وضعیت زیر پوستی بوده البته این مسئله میتواند ناشی از مسائل شدیدتر دیگری هم باشد. در برخی از موارد نیز مشاهده شده است که این احساس خارش بیشتر از حد خودش شده که باید علت آن مورد بررسی قرار گیرد.
خارش در مچ پا و بررسی آن
علاقهمندان به مجله پزشکی رایان درمان؛ خارش در مچ پا ممکن است به دلیل برخی از ضایعات بوده و یا دلیلی خاص داشته باشد. هنگامی که این وضعیت به دلیل ضایعات یا بثورات رخ ندهد قطعا دلایل دیگری دارد که میتواند در فعالیتهای روزانه افراد مشکل ایجاد نماید.
مسئله فهمیدن دلایل خارش در مچ پا باید مهم تلقی گردد و در صورتی که مدت زمان طولانی از آن بگذرد افراد باید به پزشک مراجعه نمایند.
حقایقی صریح در رابطه با خارش در مچ پا:
این نوع خارش ممکن است با سوزشهای دیگری نیز همراه باشد.
همیشه امکان پیشگیری از احساس خارش وجود ندارد.
اکثر مردم میتوانند با استفاده از کرم ضد خارش موضعی مشکل را حل و فصل نمایند.
علل چیست؟
عوامل متعددی موجب ایجاد خارش در مچ پا میشوند، ممکن است این موارد واکنشهای آلرژیک سادهای باشند که موجب نگرانیهای زیادی شوند، قطعا در این صورت باید درمانهای لازم بر روی آن صورت گیرد.
برخی از شایعترین علتهای خارش در مچ پا عبارتند از:
آلرژی
درماتیت
خشکی پوست
آفتاب سوختگی
اگزما
پسوریازیس
برخی مسائل مرتبط با کبد
دیابت
سرطان
برخی از عوامل مهم احتمالی دیگر:
صابون دست و پا
عطر
جوراب و یا استفاده از لباس دیگران
حیوانات
یکی از شایعترین علائم درماتیت تماس خارش و قرمزی پوست است، با اینحال ممکن است علائم دیگری داشته باشد که عبارتند از:
ورم
زخم
کهیر
درمان این نوع درماتیت معمولا نیاز به شناسایی و جلوگیری از ایجاد تماس دارد، برخی از کرمها ممکن است بتوانند خارش را تسکین دهند.
کهیر
کهیر یکی از سادهترین انواع بثورات بوده که با ظهور زخمهای زیاد و متورم شناخته میشود. آنها اغلب نتیجه برخی از موارد زیر میباشند:
دارو
غذا
تماس با برخی از تحریککنندهها
برخی از کهیرها ممکن است به دلیل واکنشهای آلرژیک ایجاد شوند، توجه به مراقبتهای پزشکی ایده خوبی بوده تا اطمینان حاصل شود که این واکنش موجب ایجاد مشکلات دیگری نشود.
کهیرها معمولا با مراقبت و جلوگیری از تماس با مواد مضر حل خواهند شد، برخی از کرمها نیز ممکن است به تسکین این مورد کمک نمایند.
آلرژی
سیستم ایمنی بدن هنگامی که به یک عنصر خارجی واکنش نشان دهد اصطلاحا میگویند که آلرژی ایجاد شده است. آلرژی یکی از شایعترین علل خارشها بوده و میتواند بر روی پوست به صورت موضعی ایجاد شود، البته جا و مکان ثابت و شناختهشدهای هم ندارد.
درمان معمولا استفاده از کرمهایی بوده که حاوی آنتی هیستامین باشند، البته مردم نیز نقش مهمی در ایجاد نشدن این مشکل دارند، کافیست از هرگونه آلرژیهایی که بر آنها تاثیرگذار است دوری نمایند.
خشکی پوست
محصولات خاص یا شرایط آب و هوایی میتوانند سبب خشکی پوست در اطراف مچ پا شوند، نتیجه افزایش این تاثیر ایجاد خارش در مچ پا خواهد شد.
البته بد نیست بدانید که خشکی پوست نیز ممکن است دلیل خاصی داشته باشد، به عنوان مثال اگزما و پسوریازیس دو عاملی هستند که میتوانند در ایجاد چنین مشکلی نقش داشته باشند، به هر حال افراد باید برای تشخیص و درمانی ایمن به پزشک معالج مراجعه نمایند.
در صورتی که خشکی ایجاد شده به دلیل یکی از عوامل محیطی همانند قرار گرفتن در معرض نور خورشید آن هم به شکلی طولانی باشد افراد میتوانند به طور معمول آن را با مرطوبکنندهها درمان نمایند، در بیشتر موارد خارش کاهش خواهد یافت.
آفتاب سوختگی
قرار گرفتن در معرض نور مستقیم آفتاب ممکن است به پوست آسیب وارد نماید و مسلما خارش نیز ایجاد خواهد شد، پس از درمان آفتاب سوختگی مسلما خارش نیز از بین خواهد رفت.
یکی از مواردی که میتواند به روند بهبودی کمک نماید را میتون کرمهای آلوئهورا عنوان کرد، محافظت در برابر اشعه خورشید با لباس مناسب و کرمهای ضد آفتاب موجب جلوگیری از ایجاد سوزش پوست خواهد شد.
مسائل مربوط به کبد
مشکلات ایجاد شده در کبد نیز ممکن است موجب ایجاد خارش در مچ پا شوند، هنگامی که کبد بیمار باشد با ترشح مادهای به نام بیلی روبین در خون موجب ایجاد خارش در مچ پا خواهد شد.
سایر علائم آسیبهای کبدی عبارتند از:
احساس گرسنگی نکردن
تیره بودن غیر طبیعی ادرار
مدفوع کمرنگ
زردی
درد شکمی و یا تورم
تهوع و استفراغ
افزایش احتمال کبودی
خستگی مزمن
مسائل مربوط به کبد تنها با یک پزشک قابل تشخیص و درمان میباشد، اگر خارش ایجاد شده در مچ پا همراه با هر یک از علائم بالا باشد سریعا به یک پزشک مراجعه نمایید.
دیابت
همراهان مجله پزشکی رایان درمان؛ فرد مبتلا به دیابت در صورتی که قند خون خود را تنظیم نکند امکان ایجاد مشکلات بهداشتی کوتاهمدت و بلندمدت وجود دارد. عفونت پوست و گردش خون ضعیف ممکن است با پیشرفت بیماری بیشتر شوند، امکان ایجاد خشکی در پوست نیز وجود دارد.
اگر مشکل ناشی از دیابت باشد میتوان گفت که پاها جریان کافی خون را دریافت نمیکنند، دیابت اغلب میتواند با ورزش، انسولین و رژیم غذایی مناسب مدیریت شود. مراقبتهای پیشگیرانه اغلب بهترین راه برای جلوگیری و یا تسریع پیشرفت بیماری میباشند.
پسوریازیس
این مورد یکی از بیماریهای پوستی بوده که گاهی موجب ایجاد خارش هم میشود. این مشکل ممکن است در برخی نواحی بدن لکههایی ایجاد کرده که قرمز هم شوند.
درمان این مشکل در داروهای تجویزی و همچنین ایجاد تغییرات در شیوه زندگی امکانپذیر است، به هر حال لازم است برای درمان مناسب به پزشک مراجعه کرده و خودسرانه کاری انجام ندهید.
اگزما
اگزما به یک گروه از شرایطی که ممکن است باعث ایجاد قرمزی شوند دلالت دارد، این عارضه معمولا در دوران کودکی آغاز شده و مناطق زیر را در ایجاد خارش تحت تاثیر قرار میدهد:
دست
مچ دست
پا
مچ پا
پشت زانو
این بثورات ممکن است پوسته پوسته شوند، در برخی موارد فقط احساس خشکی پوست وجود دارد.
سرطان
اگر چه این مشکل در موارد نادر رخ خواهد داد اما انواع خاصی از سرطان وجود دارند که موجب ایجاد خارش در مچ پا میشوند. این موارد عبارتند از:
خون
کبد
پوست
کلیه
سیستم لنفاوی
برخی از درمانهای سرطان همانند شیمی درمانی نیز ممکن است موجب ایجاد خارش شوند، به هر حال تنها پزشک میتواند موارد گفته شده را تایید نماید.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر خارش ایجاد شده طولانی شود و غیر طبیعی به نظر برسد، فرد باید به پزشک مراجعه نماید. همچنین اگر بثورات با علائمی همانند تب نیز همراه باشد باید سریعا به پزشک مراجعه کرد تا بتوان از اتفاقات بعدی جلوگیری به عمل آورد، توجه کنید که تمامی علائم را با دقت برای پزشک شرح دهید.
پیشگیری
برخی از کارهای زیر میتوانند از بروز چنین مشکلاتی پیشگیری نمایند:
مصرف یک رژیم متعادل
اجتناب از قرار گرفتن در معرض نور آفتاب آن هم به مدت زمان طولانی
تنظیم دیابت
درمان پسوریازیس و اگزما
تمرین منظم
استفاده از مرطوبکنندهها
اجتناب از تماس با آلرژیها یا تحریککنندههای شناختهشده
جمعبندی
اولین راه برای درمان خارش مچ پا یافتن علت آن میباشد، به هر حال باید پس از مشاهده خارش غیرطبیعی مچ پا به پزشک مراجعه نمایید تا مراحل تشخیص و روند درمان مشکل احتمالی صورت گیرد.
Source: http://rayandarman.com