
استفاده از کلاه گیس
استفاده از کلاه گیس در میان خانمها رواج بیشتری دارد و در موارد متعددی میتواند استفاده گردد. بعضی از افراد به دلیل طاسی سر تحت تاثیر پرتو درمانی و یا شیمی درمانی از موی مصنوعی استفاده می کنند و برخی به علت طاسی های موروثی و یا کم پشتی مو های خود ترجیح می دهند با استفاده از این الیاف مصنوعی جلوه خاصی به زیبایی ظاهری خود دهند. استفاده از کلاه گیس مزایا و معایب خاصی دارد و ضروری است که در این زمینه برخی از نکات را مد نظر بگیرید.

کلاه گیس ، گیسوی مصنوعی می باشد که معمولا از مو ساخته می گردد و مردان و زنان با مو هایی کم پشت یا بی مو آن را همانند کلاه بر روی سر خود استفاده می کنند. کلاه گیس امکان دارد به صورت کامل باشد و روی سر قرار بگیرد و یا اینکه تار های مو به صورت تک به تک و یا دسته ای به روشهای گوناگون همانند کلیپس، چسب، مواد اتصالدهنده، بافتن و غیره به موهای قبلی افراد و یا پوست سر متصل می گردند.
به نظر متخصصان استفاده از کلاه گیس فقط در مواردی جایز می باشد که طاسی فرد بسیار شدید ، وسیع و بانک مو های پشت سر وی نیز ضعیف و اندک شوند، بدین معنا که امکان انجام عمل کاشت مو به طور طبیعی وجود نداشته باشد. در این موارد در صورتی که شخص با طاسی سرش به هر دلیل مشکل داشته باشد و مایل به مو دار شدن باشد کلاه گیس انتخاب خوبی می باشد و استفاده از آن پیشنهاد می شود.
انواع کلاه گیس
کلاه گیس ها دو نوع می باشند :
از مو های طبیعی انسان تهیه می گردند: دقت داشته باشید که اگر کلاه گیس با موی طبیعی انسان تهیه شده باشد، دقیقا همانند موی طبیعی انسان، آرام آرام آلودگی محیط بر آن اثر گذاشته و امکان دارد میکروب و قارچ به آن نفوذ کرده و سلامت پوست را در معرض خطر قرار بدهد بنابر این باید مانند حفظ بهداشت مو های طبیعی به آن ها توجه داشته باشید. از این رو شامپو زدن و شستشوی مداوم آن ها به خصوص در فصل گرما که تعریق و امکان بروز آلودگی ها افزایش می یابد، ضروری می باشد.
یک روش جایگزین برای موی مصنوعی
افرادی که به استفاده از کلاه گیس با الیاف مصنوعی تمایلی ندارند می توانند از روشهای دیگری نظیر ترمیم مو استفاده کنند. در این روش مو های طبیعی انسانی روی پوست سر یا تار های موی خود فرد با گره زدن ثابت می گردند و یا الیافی مثل تور را روی سر می چسبانند و مو ها را به آن الیاف گره می زنند.
یکی از اشکالات دیگر این روش این است که اگر مو های اضافی به مو های خود فرد متصل گشته باشد، تار مو به علت وزن اضافی که به آن تحمیل می شود، دچار کشیدگی شده و ممکن است موجب آسیب به ریشه و کم پشتی دائمی موها گردد. اینکه برای هر شخص چه روشی مناسب می باشد، به سلیقه و شرایط زندگی او بستگی خواهد داشت.
مزایا و معایب استفاده از کلاه گیس
برای مزایایی که این الیاف مو می توانند داشته باشند موراد زیر عنوان می کنیم:
- استفاده آسان از آن ها
- برگشت پذیری سریع بودن در صورت نارضایتی فرد
- افزایش اعتماد به نفس افراد
- نگهداری و شست و شوی آسان
- قیمت نسبتا ارزان نسبت به کاشت مو و سایر روش های ترمیمی
از آنجایی که هر روشی اعم از استفاده از موی مصنوعی و یا کاشت مو می تواند معایبی نیز به همراه داشته باشد ، کلاه گیس هم بی عیب نیست. از معایب کلاه گیس می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- غیر طبیعی بودن آن (در صورت استفاده از الیاف مصنوعی در ساخت آن ها) نسبت به موی طبیعی
- احساس سنگینی روی سر
- نگرانی و ترس بابت جدا شدن آن ها از سر
- حساسیت پوست سر به چسب های نگهدارنده (در صورتی که بهداشت این الیاف درست همانند موی طبیعی حفظ گردد، معمولا مشکلی ایجاد نمی گردد اما برخی از آن ها با چسب به سر وصل می گردند و ممکن است این چسب باعث بروز حساسیت پوستی، قرمزی و خارش گردد)
- امکان بروز بیماری ها (بعضی میکروب ها همانند میکروب سل و برخی قارچها امکان دارد روی کلاه گیس هایی که در شرایط غیر بهداشتی تهیه می گردند، باشند و امکان اینکه این آلودگی ها به بدن مصرف کننده انتقال یابند وجود دارد.

در صورتی که بهداشت مو هایی که در آرایشگاه ها برای اکستنشن استفاده می گردد رعایت نشده باشد، امکان انتقال بیماری های پوستی و حتی شپش از آن ها وجود خواهد داشت. بنابر این بهتر است در انتخاب موی مصنوعی و حتی آرایشگاهی که برای اکستنشن مو به آن مراجعه می کنید، دقت بیشتری داشته باشید.