ویروس Zika نوعی بیماری است که به وسیله پشه انتقال یافته و ایجاد میشود، پشههای ایجادکننده این بیماری به نام Aedes شناخته شدهاند و بر خلاف مالاریا در طول روز دارای فعالیت بیشتری هستند. برخی از روشهای جلوگیری همانند ایجاد شبکههای پشه تا مقدار کمی موثر عمل خواهند کرد. این پشهها میتوانند در محیط زیستهای مختلفی زنده بمانند و فعالیت خود را حفظ نمایند.
ویروس Zika و بررسی آن
علاقهمندان به سایت رایان درمان؛ پشههای Aedes نیز به چند گروه مختلف تقسیم میشوند که مهمترین آنها را میتوان Aedes Albopictus و یا Aedes Aegypti دانست، این دو پشه را به ترتیب پشه آسیایی ببر و پشه زرد میشناسند.
ویروس Zika برای اولین بار در سال 1947 در میمونهای موجود در اوگاندا شناسایی شد و به دنبال آن افراد ساکن در آفریقا، آسیا، جزایر اُقیانوس آرام و آمریکای جنوبی و مرکزی را نیز دچار آسیب کرد.
سال 2016 یک شیوع عمده در برزیل سطح هوشیاری بینالمللی را افزایش داد و حتی مواردی از آن در تگزاس و فلوریدای ایالات متحده آمریکا نیز مشاهده شد.
علائم این عفونت خفیف بوده اما در صورتی که زن باردار دچار ویروس Zika گردد، قطعا بر روی سلامت خودش و نوزاد تاثیرات شدیدی خواهد گذاشت.
موضوعات این مقاله عبارتند از:
علائم
علل و عوامل خطرناک
تشخیص
رفتار
پیشگیری
حقایقی صریح در رابطه با ویروس Zika:
معمولا موارد ویروس Zika در مناطق گرمسیری اتفاق خواهد اُفتاد.
عفونتهای ایجاد شده در ایالات متحده آمریکا به دلیل سفر به مناطق گرمسیری ایجاد شده است.
علائم عفونت این ویروس ممکن است تا 1 هفته طول بکشد اما اثرات آن بر روی جنین ممکن است بسیار شدید باشد.
در حال حاضر درمان خاصی برای ویروس Zika وجود ندارد و تنها باید جنبههای احتیاطی در زمینه جلوگیری از نیش پشه را انجام دهید، این یکی از مهمترین روشها برای جلوگیری از ویروس Zika به حساب میآید.
علائم
همراهان رایان درمان؛ ویروس Zika احتمال دارد بدون علائم باشد و یا علائم آن مبهم و در حد خفیف ایجاد شوند، اما حدودا یک هفته زمان خواهند برد.
علائم اولیه عبارتند از:
تب
راش
دردهای مفصلی
قرمزی چشم
دردهای عضلانی
سردرد
درد در ناحیه پشت چشم
استفراغ
به نُدرت دیده میشود که علائم موجود در فرد مبتلا به ویروس Zika تا حدی شدید باشد که در بیمارستان بستری شود اما با اینحال عوارض Zika میتواند تا حد زیادی ویرانگر باشد به ویژه اگر یک زن در طول دوران بارداری به این مشکل مبتلا گردد، ویروس Zika ممکن است یک نقص مغزی به نام میکروسفالی در کودکان نابالغ ایجاد نماید.
هنگامی که این بیماری در برزیل شیوع پیدا کرد افراد زیادی به آن مبتلا شدند و پس از اکتبر سال 2015 به نسبت سالهای قبل، افزایش نوزادان مبتلا به میکروسفالی 10 درصد افزایش یافت.
علل و عوامل خطر
یکی از مهمترین عوامل خطرناک را میتوان سفر به مناطقی عنوان کرد که Zika در آن وجود دارد.
این بیماری عمدتا به وسیله نیش پشه منتقل خواهد شد اما روشهای دیگری نیز برای انتقال ویروس Zika وجود دارد.
برخی روشهای انتقال ویروس Zika عبارتند از:
از یک زن باردار به جنین
به وسیله تماس جنسی
از طریق انتقال خون
تاکنون در رابطه با انتقال ویروس از مادر به نوزاد در حال شیردهی موردی رویت نشده اما برای اطمینان از این موضوع باید آزمایشات بیشتری انجام شود.
مکانهای خطرناک
زنان باردار باید از خود نسبت به نیش و گزش پشهها مراقبت بیشتری به عمل آورند، اگر آنها در کشوری زندگی میکنند که زیکا در آن وجود دارد توصیه میشود که از سفر به مکانهای خاص جدا خودداری نمایند.
مرکز کنترل و پیشگیری بیماریها (CDC) هشدارهایی در رابطه با سفر به مناطقی خاص ارائه کرده است.
این مناطق عمدتا گرمسیری هستند همانند:
آمریکای مرکزی و جنوبی
کارائیب
اُقیانوسیه
آمریکای شمالی
آفریقا
آسیا
تشخیص
علائم ویروس Zika ممکن است همانند آنفولانزا باشد و امکان دارد خفیف به نظر برسد. بسیاری از افراد مبتلا به همین علت از رفتن به دکتر و یا بیمارستان خودداری به عمل میآورند.
توجه داشته باشید اگر یک زن باردار علائم را هر چند خفیف مشاهده کرد باید به پزشک مراجعه نماید و آزمایش خون و ادرار انجام دهد.
برخی از انواع آزمایشها وجود دارند که بسیار سریع نتایج را مشخص خواهند کرد.
درمانها
همانطور که قبلا هم گفته شد فعلا درمان خاصی برای ویروس Zika وجود ندارد.
فرد مبتلا به ویروس Zika لازم است مصرف مایعات را برای جلوگیری از کم آبی جدی گرفته و همچنین جهت از بین بردن درد و تب از داروهای ضد درد استفاده نماید.
محققان توصیه میکنند زنان بارداری که به این ویروس مبتلا شدهاند باید دورههای منظمی را به صورت هفتگی جهت مراقبت از رشد جنین داشته باشند.
آنها بر این عقیدهاند که یک پزشک متخصص باید برای مدیریت بارداری و همچنین بررسی مشکلات احتمالی در مادر و جنین آنها را تحت نظر بگیرد.
پیشگیری
در حال حاضر هیچگونه واکسنی برای محافظت در برابر این ویروس وجود ندارد، بنابراین اجتناب از نیش پشه برای جلوگیری از انتقال ویروس امری حیاتی محسوب میشود.
برای افزایش سطوح حفاظتی لازم است:
از مواد دفعکننده حشرات استفاده نمایید
پوشیدن پیراهنهای آستین بلند و استفاده از شلوارهای بلند
استفاده از پشهبند روی تخت
اجتناب از گسترش ویروس
فردی که به ویروس Zika مبتلا شده باشد، باید تمامی کارهای لازم را جهت درمان به کار ببندد، زیرا ممکن است ویروس به فرد دیگری منتقل شود، این موضوع شامل افرادی است که از یک سفر با ابتلا به بیماری برگشتهاند.
یکی دیگر از مواردی که باید جهت جلوگیری از انتشار بیماری انجام شود خودداری از برقراری رابطه جنسی محافظت نشده است زیرا نقشی فراوان در انتقال بیماری خواهد داشت.
بر اساس اعلام نظر مرکز کنترل و پیشگیری بیماریها لازم است روابط جنسی با استفاده از کاندوم و به روش محافظت شده برقرار شود.
در برخی از موارد دیده شده است که مراکز درمانی اعلام کردهاند مردان در معرض خطر این ویروس باید 6 ماه قبل از شروع علائم، روابط جنسی محافظت شده داشته باشند.
در هر صورت لازم است افرادی که به مناطق گرمسیری سفر کردهاند و دچار چنین علائم خفیفی شدهاند به پزشک مراجعه کرده و مراتب را گزارش دهند تا در اسرع وقت مراقبتهای پزشکی انجام شود.
Source: http://rayandarman.com