یکی از مشکلاتی که در فصل زمستان با آن مواجه خواهیم شد، سرماخوردگی و آنفولانزا است. قرار دادن یک پیاز خام درون جوراب و خوابیدن در کنار آن به عنوان یک درمان موثر برای سرماخوردگی و آنفولانزا به حساب میآید. اما آیا شواهد علمی این قضیه را اثبات کردهاند یا خیر، در این مقاله قصد داریم تا این موضوع را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم.
پیاز خام درون جوراب و جلوگیری از سرماخوردگی
علاقهمندان به مجله پزشکی رایان درمان؛ طبق گفته انجمن و کارگروههای مختلف، نظریه پیاز خام میتواند سبب جلوگیری از این ویروسها گردد به سالهای دهه 80 بر میگردد، در سالهای اخیر نیز مقالات گوناگونی این ادعا را طرح کردهاند.
در این مقاله قصد داریم تا موضوعات زیر را مورد بحث و ارزیابی قرار دهیم.
ریشههای این درمان چیست؟
آیا علم ثابت کرده است؟
مزایای بهداشتی پیاز
درمان سرماخوردگی و آنفولانزا
برخی از حقایق در رابطه با پیاز خام در جوراب:
اعتقاد مردم اینگونه بوده است که ویروسها از طریق هوا وارد بدن شده و به همین دلیل باید هوا ضد عفونی گردد و پیاز خام میتواند چنین کاری را انجام دهد. توجه داشته باشید که شواهد علمی در رابطه با این نظریه وجود ندارد.
ریشههای این درمان چیست؟
مفهوم هوای مضر قبل از اینکه دانشمندان تئوری بیماری ژرمپلاسم را بدانند، توسعه پیدا کرد. امروزه نقش میکروبها در بیماری دیگر تئوری نبوده و شواهد علمی در رابطه با آن وجود دارد.
قبل از آنکه دانشمندان میکروبها را به عنوان عامل بیماری بشناسند، مردم عقیده داشتند که پیاز خام در جوراب میتواند هوا را تمیز نماید و یا هنگامی که مجاور پوست قرار گیرد اثرات خوبی در تصفیه خون خواهد داشت. مقالاتی که امروزه در رابطه با مزیتهای پیاز منتشر شده است نشان میدهد که ترکیبات سولفوریک بویایی پیاز خام است که به آنها خواص درمانی خواهد داد.
نظر علم در این رابطه
طبق بررسیهای صورت گرفته در سال 2002 مشخص شد که پیاز خام سرشار از ترکیبات سولفوریک است. به گفته دانشمندان مطالب و مقالاتی وجود دارند که این روش را پیشنهاد میکنند، اما هیچ آزمایشی در پشت آنها نیست و یا به عبارت دیگر این موضوع شواهد علمی ندارد.
همراهان رایان درمان؛ لازم به ذکر است که شواهد کمی در حمایت از رفلکسولوژی به عنوان یک درمان موثر برای بیماری وجود دارد، طبق این بررسی که در سال 2011 انجام شد بیانگر آن است که هیچگونه شواهد بالینی نتوانست نشان دهد که رفلکسولوژی یک درمان موثر برای مشکلات پزشکی است. آروماتراپی نیز یک عمل رو به رشد است که در آن سبب تحریک گیرندههای بویایی شده و در درمان بیماری موثر خواهد بود.
مزایای بهداشتی پیاز خام
اگر چه موارد مطرح شده در رابطه با پیاز خام هنوز مورد تایید قرار نگرفته اما مصرف خوراکی پیاز خام مزایای سلامتی بسیاری دارد، پیاز خام منبع کم کالری، فیبر بالا، مواد غذایی مغذی و همچنین ویتامین C بوده که بسیار مفید به فایده است. خوردن پیاز سبب موضوعات زیر خواهد شد.
کاهش خطر ابتلا به سرطان:
طبق بررسیهای صورت گرفته سال 2015 نشان داده شد که خوردن سبزیجات آلیمی (شامل پیاز) سبب کاهش خطر ابتلا به سرطان خواهد شد.
حفظ سلامت پوست و مو:
پیاز خام سرشار از ویتامین C بوده که سبب تولید و حفظ کلاژن در موی سر خواهد شد. کلاژن یکی از مهمترین موادی است که سبب ایجاد یک پوست و موی سر سالم خواهد شد.
کاهش افسردگی:
پیاز خام حاوی ویتامین B9 است که سبب حمایت از سلامت روان و کاهش خطر افسردگی خواهد شد.
درمان سرماخوردگی و آنفولانزا
کسانی که از پیاز برای درمان این بیماریها استفاده میکنند میتوانند روشهای زیر را نیز مورد استفاده قرار دهند.
چای نوشیدن با عسل و لیمو:
استفاده از این مواد میتواند درد گلو را مهار کرده و محققان معتقدند که عسل به عنوان یک مهارکننده سرفه نیز میتواند استفاده گردد.
نوشیدن آب گرم با زنجبیل تازه:
این مورد میتواند در رفع احساس تهوع و همچنین آنفولانزا بسیار مفید باشد.
استفاده از آب و نمک:
این مطالعه نشان داد که انجام این کار میتواند به جلوگیری از عفونتهای دستگاه تنفسی کمک نماید.
Paracetamol:
این مورد میتواند تب و درد بدن و همچنین سرماخوردگی و آنفولانزا را کاهش دهد.
استفاده از پیاز خام در جوراب برای درمان بیماریهایی همچون سرماخوردگی و آنفولانزا ریشه در فرهنگ عامیانه غرب بوده و صدها ساله است. لازم به ذکر است که برای این ادعا هنوز دانشمندان موفق به تایید آن نشدهاند و باید آزمایشات بیشتری را انجام دهند. توجه داشته باشید، پیاز خام در صورتی که به عنوان یک رژیم متعادل استفاده گردد میتواند طیف وسیعی از مزایای سلامتی را داشته باشد.
اگر فردی قصد دارد تا از درمانهای خانگی جهت درمان بیماری سرماخوردگی و آنفولانزا استفاده نمایند، بهتر است از درمانهایی استفاده نمایند که اثبات شدهاند و قطعا نتایج بهتری را کسب خواهند کرد.
دقت داشته باشید، امروزه روشهای موثری در درمان این بیماریها کشف شده است، بنابراین قبل از انجام هر کاری ابتدا به پزشک مراجعه نمایید تا مبادا خودتان را در معرض خطرات بزرگتری قرار دهید.
Source: Medicalnewstoday